Menu Luk

BÆREDYGTIGHED


LaZoy har et stort fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed. Det er eneste mulighed for os. Og det er absolut nødvendigt, hvis vi skal bevare vores klode.
Du skal kunne bære et stykke LaZoy tøj med allerbedste samvittighed.
Det er vores ansvar.

Tøjbranchen sviner og forurener helt ufatteligt meget og opfører sig uanstændigt over for mennesker i produktionen i store dele af verden. Det vil vi simpelthen ikke være med til. Og det er slet ikke nødvendigt. Man kan sagtens fremstille tøj uden at belaste vores klode, mennesker og dyr på den måde, som det sker i dag.

Modebranchen kan aldrig blive 100 % bæredygtig. Hvis den skulle være det, skulle vi ikke producere mere tøj, men bruge det vi har, indtil vi dør. Det er dog ikke en realistisk mulighed. Modebranchen er stor og magtfuld, fordi vi identificerer os rigtig meget gennem det tøj, vi tager på. Men denne magtfulde branche må stå ved sit ansvar og gøre mode så bæredygtig som muligt.

Hos LaZoy tager vi vores ansvar alvorligt og du kan bære tøjet med god samvittighed og vide, at dette stykke LaZoy tøj er produceret uden at belaste vores klode unødigt og uden børnearbejde eller andre uanstændige forhold, men vide at menneskene involveret i hele værdikæden har fået en løn, de er i stand til at leve af.

Fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed i hele værdikæden:

Produktion: Fra januar 2020 producerer vi hos Miltex Production A/S, et dansk firma der ejer to systuer i Ukraine. Begge systuer er BSCI certificerede. BSCI (Business Social Compliance Initiative) sikrer gode arbejdsforhold.
Vi har tidligere produceret hos Feniks2020, en lille systue i Varna/Bulgarien med ordnede forhold. Der er stadig produkter på shoppen produceret her.
Vi producerer specielt prøver og små serier på den danske systue Sylab i Ikast. For mere information se her: ldcluster.com/Sylab.
Vi er i gang med at indlede et samarbejde med en GOTS-certificeret producent i Izmir/Tyrkiet, der hedder Orimpex Textiles. For mere information se her: www.orimpex.com.tr. Orimpex er et hollandsk/tyrkisk firma med flere certificeringer og en lang tradition for bæredygtighed.

BSCI

Stof: Vi bruger kun det mest bæredygtige stof.
Vi bruger stof lavet af træ, primært lyocell og modal
, som er fremstillet af FSC (Forest Stewardship Council) certificeret bæredygtigt skovbrug og omdannet til garnfibre i en miljøansvarlig produktionsproces, som foregår i et lukket system uden udledning af kemikalier. 

Herudover bruger vi GOTS certificeret økologisk bomuld, og vi bruger stof lavet af genbrugsfibre.

Fordi det er jersey stof, bruger vi altid 5 % elastan, således at stoffet kan bevare sin form.

Alt LaZoy tøj er 100 % vegansk.

Langtidsholdbart sæsonubestemt tøj: LaZoy-sæsonen slutter aldrig. Vi designer tøj, der er uafhængigt af sæsoner, så du kan bruge tøjet det meste af året sæson efter sæson.

Tøjet er meget anvendeligt. Du kan bruge skjorterne sammen med alt fra slidte jeans til pencil-skirts, og skjortekjolerne kan du dresse op og ned og bruge dem både på jobbet og til mere festlige lejligheder.

Tøjet er af god kvalitet, og du kan bruge det i mange år. Det betyder, at du ikke behøver at købe nyt tøj så ofte, og dermed bidrager du ikke til den totalt uanstændige brug og smid væk kultur, der kendetegner store dele af verden i dag.

Long-lasting season independent clothes

Transport: Vi forsøger at finde stof, der bliver produceret i nærheden af systuen for at undgå unødig transport.
Vi forsøger at finde fragtfirmaer med et miljømæssigt fokus i deres forretningsmodel, og som kører så direkte som muligt uden for mange omlæsninger.

Levering til dig: Kasserne til B2B kunder er genbrugskasser eller lavet af genbrugskarton.
Vores webshops forsendelsesposer er lavet af 100 % genanvendt plastfolie fremstillet på dansk fabrik. Posen indeholder ingen tungmetaller eller andre naturskadelige stoffer. 
Din faktura bliver ikke printet, men mailet til dig.

Recycled


Vi arbejder konstant på at gøre det hele endnu mere bæredygtigt!
Vi er ikke i mål endnu med alt det, vi gerne vil. Men vi er på vej. Vores værdikæde er transparent, og du er som kunde altid velkommen til at stille os uddybende spørgsmål om stof, produktion og andet.